top of page

do 20 apr

|

De Krook, lokaal De blauwe vogel (-1)

Theaterstuk Huis Clos 'Met gesloten deuren' - tekst J.P. Sartre

De Kring Moraal Filosofie brengt je het klassieke theaterstuk van Sartre, Huis Clos, dat bekend staat om de uitspraak “De hel, dat zijn de anderen”.

Theaterstuk Huis Clos 'Met gesloten deuren' - tekst J.P. Sartre
Theaterstuk Huis Clos 'Met gesloten deuren' - tekst J.P. Sartre

Tijd en locatie

20 apr 2023, 20:00 – 22:00

De Krook, lokaal De blauwe vogel (-1), Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent, België

Over het evenement

Volgens Sartre hoeft de hel niet uitgerust te zijn met de vernuftigste marteltuigen om een eeuwigdurende foltering te bewerkstelligen: een woonkamer waarin drie ongelukkigen tot in alle eeuwigheid met elkaar opgescheept zitten, volstaat. Hun zondig verleden blijft hen achtervolgen, ze ervaren het onvermogen om zich aan het onverbiddelijk oordeel van de ander te onttrekken, en in deze benarde situatie moeten ze elkaar maar zien te verdragen. Ook al wensen ze dan het begrip van de ander, ja zelfs hun intimiteit en vertrouwen. Het is spijtig genoeg diezelfde andere die hen wijst op het trieste van hun toestand en zorgt voor de vervreemding met henzelf.

Hoe zij daar mee omgaan, of liever, hoe zij daardoor gedreven worden tot wanhoop, kan je zien wanneer je ons vergezelt in deze iets gezelligere voorstelling van de hel.

Tickets: https://avansa-regiogent.be/activiteiten/theaterstuk-huis-clos-met-gesloten-deuren-tekst-j-p-sartre?fbclid=IwAR3ZBxfAerUVYIwVsBH0hQMn5LKKv5Ljk4jbCYyMsrI72-7X_6TP_INBoxk 

Deel dit evenement

bottom of page