top of page

do 11 mei

|

Auditorium 1, Jan Broeckx

KMF BESPREEKT: CONNECTION LOST

We gaan samen op zoek naar welke effecten Surveillance Capitalism heeft op het mensworden en het samenleven. Dit doen we door een korte inleiding van de auteur van het boek en vervolgens een socratisch gesprek te voeren met de deelnemers.

KMF BESPREEKT: CONNECTION LOST
KMF BESPREEKT: CONNECTION LOST

Tijd en locatie

11 mei 2023, 19:00

Auditorium 1, Jan Broeckx, Blandijnberg 2, 9000 Gent, België

Over het evenement

Escape the digital vortex or enter the encoded"

We gaan samen op zoek naar welke effecten Surveillance Capitalism heeft op het mensworden en het samenleven. Surveillance Capitalism is een term die is bedacht door de geleerde Shoshana Zuboff om het economische systeem te beschrijven dat in de 21e eeuw is ontstaan, waarin bedrijven enorme hoeveelheden persoonlijke gegevens van individuen verzamelen via hun online activiteiten en deze gebruiken om hun gedrag voor winst te voorspellen en te beïnvloeden.

Dit doen we door een korte inleiding van de auteur van het boek en vervolgens een socratisch gesprek te voeren met de deelnemers.

Specifiek wordt er in het boek een politieke analyse gemaakt van het fenomeen vanuit de politieke filosofie van Hannah Arendt. Invloed vanuit de Filosofen zoals Kant, Foucault en Rousseau.

Topics: Balans publieke en private ruimte/Platformmacht/Totalitaire aspecten van SC/Gevaar voor menselijke conditie/rol van onderwijs

— Gegeven door S. Van Hecke

Deel dit evenement

bottom of page