top of page

ma 27 feb

|

Blandijn, lokaal 0.5

Discussieavond: Oekraïnes gesel - Wat vereist het conflict in Oekraïne van de filosofie?

Knooppunt Fenomenologie, in samenwerking met de Kring Moraal en Filosofie, wil het debat over de vereisten van de filosofie binnen het kader van de oorlog in Oekraïne openstellen. Daarom organiseren we op maandag 27 februari een discussieavond.

Discussieavond: Oekraïnes gesel - Wat vereist het conflict in Oekraïne van de filosofie?
Discussieavond: Oekraïnes gesel - Wat vereist het conflict in Oekraïne van de filosofie?

Tijd en locatie

27 feb 2023, 19:30 – 21:30

Blandijn, lokaal 0.5, Jozef Plateaustraat 22, 9000 Gent, België

Over het evenement

De oorlog in Oekraïne verjaart bijna, en dat is reden tot reflectie over de implicaties van dit conflict. Toch blijft de vraag zich stellen wat een dergelijk conflict vereist van een discipline zoals de filosofie. Door dit conflict kan de vraag gesteld worden naar de principes die waarden, grenzen, internationaal recht en conventies funderen. Met het motto van het principe van voldoende grond in het achterhoofd ('niets is zonder grond' - volgens Heidegger het tweede belangrijke principe, naast het principe van non-contradictie, in de filosofie), kunnen we serieuze vragen stellen bij bijvoorbeeld Poetins strategieën en motieven. Dat dit conflict tot internationale verdeeldheid lijkt, maakt het des te meer bijzonder.

Interessant voer tot discussie dus! Knooppunt Fenomenologie, in samenwerking met de Kring Moraal en Filosofie, wil daarom het debat over de vereisten van de filosofie binnen dit conflict openstellen. Daarom organiseren we op maandag 27 februari een discussieavond.

Deze avond zal doorgaan in Blandijnberg 2, lokaal 0.5 en zal geïntroduceerd worden door dr. Paul Willemarck, medewerker bij Knooppunt Fenomenologie en het Archief Rudolf Boehm.

Indien je deze discussieavond online wilt meevolgen, dan kan dit! Volg onderstaande link op het moment dat het evenement start en geef eventuele stellingen/vragen aan in de chat.

De avond zal doorgaan van 19u30 tot 21u30.

Tot dan Warme groeten Knooppunt Fenomenologie, i.s.m. KMF

Link online: https://meet.google.com/dth-kvgs-owy

Deel dit evenement

bottom of page