top of page

di 13 dec

|

Auditorium 1 Jan Broeckx

KMF lezing: Humor, Ideologie & Seks

Humor, Ideologie & Seks - De drie pijlers van menig student alsook het onderwerp van de slotlezing van dit semester! Op donderdag 1 december spreekt Ugents eigenste Kobe Keymeulen over de Ljubljana School.

KMF lezing: Humor, Ideologie & Seks
KMF lezing: Humor, Ideologie & Seks

Tijd en locatie

13 dec 2022, 08:30 – 14 dec 2022, 08:30

Auditorium 1 Jan Broeckx, Blandijnberg 2, 9000 Gent, België

Over het evenement

Daar zal u zich weten te verdiepen in de zieleroerselen van onder meer Slavoj Zizek, Mladen Dolar en Alenka Zupancic (de beruchte ‘Troika’), wier ideeën eens grond vonden in, u raadt het al: Ljubljana. Bij een inleiding tot de Ljubljana School horen kleurrijke vragen als: Waarom kijken zelfs Nazi’s naar Spielberg? Welke stem komt uit onze mond? Wat betekent het echt om altijd de waarheid te spreken? Met andere woorden: wat betekenen toch die woorden tussen het ophalen-van-de-neus in bij een man als Slavoj Zizek?

De ljubljana School groeide sinds de jaren 90 als unieke combinatie van Duits idealisme, Psychoanalyse en Marxisme uit tot een wereldwijde strekking. In deze inleiding bespreken we haar herkomst en waar zij in grote lijnen voor staat.

U komt toch ook?

DISCLAIMER: De locatie van de lezing door Filip De Winter (donderdag 1 December) werd gewijzigd en zal dus NIET aan de Blandijn worden gegeven.

Deel dit evenement

bottom of page